Title
Ga naar de inhoud

Onze invulling van duurzaam

Hoe kan je als cateraar invulling geven aan duurzaamheid?
Dat was een puntje waar we bij Heerlijck eens voor zijn gaan zitten.
Wat we bijvoorbeeld niet willen, is dat voedselrestjes bij het klaarmaken, maar ook restjes die na het georganiseerde evenement bij ons terugkomen simpelweg op een afvalberg komen. Wat bij het koken overblijft en eetbaar is, gaat naar onze eigen privé keuken, komt bij onze ouders op het menu of doneren we aan de voedselbank. Die ouders van ons zijn overigens ook gewillige 'slachtoffers' om onze nieuwe recepten uit te proberen. Waar we echter vooral mee omhoog zaten, was de organische afvalberg.
Zeker als we volume draaien kan dat best oplopen.
We hebben daarom een afspraak gemaakt met ons (schoon)vader die alle ongekookte resten in de compost verwerkt en alle gekookte of gebakken resten, maar ook dierlijke resten in de Bokashi verwerkt. Compost en Bokashi wordt dan vervolgens gebruikt in de productietuin waaruit we ook als cateraar zo nu en dan onze producten halen. Een tuin waar volledig zonder gif de nodige groente, fruit en kruiden worden verbouwd. Ook onze eierschalen en koffieprut worden allemaal hergebruikt. De eierschalen worden vermalen tot kalk en de koffieprut is prachtige mest voor ook weer in de tuin.

Wat wij ook veel hebben, zijn overgebleven plastic emmers.
Ook die proberen we bij derden een tweede leven te geven. Wil je dus een paar twee en een half, vijf of tien liter emmers, dan kan je die ons eens vragen.
We bewaren ze graag voor je.
Zo maar weggooien is zonde.

Meer informatie over composteren en Bokashi vindt u hier:
http://www.perma-cultuur.nl

0627306781
info@heerlijckcatering.nl
Terug naar de inhoud